9 Kasım 2013 Cumartesi

Oktay Usta'dan Kaşarlı Poğaça Tarifi

Bir önceki postumda bahsettiğim ilk kez denediğim poğaçalarımın tarifi gelecek şimdi.. 
Şekilsiz oldular demiştim daha yakından görüyoruz :) Artık ikinciye daha düzgün olurlar.. Ama sanırım ikinci poğaça denememde başka tariflerim var onları yapacağım.. Farklı şeyler denemiş olurum..

O az susamlı olanlar Emin'in.. Çok susam sevmiyor o üzerinden ayıklıyor..

Tarif hemen aşağıda.. Kolay gelsin şimdiden..


Kaşarlı / Salamlı Poğaça

Malzemeler : 
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Ilık su
Aldığı kadar un
Rendelenmiş kaşar
Dilimlenmiş Salam (veya sosis)

Üzeri için
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı pekmez
Susam veya çörek otu

Hazırlanışı :  Yaş maya , zeytinyağı , süt ve az miktarda ılık suyu bir kapta karıştırıyoruz.. un , tuz ve şekeri birlikte bu karışımın üzerine eliyoruz.. yumuşak bir hamur elde edene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz.. hamuru elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örterek bir saat mayalanmaya bırakıyoruz..
( Facebook Sayfamdaki arkadaşlar poğaçaları hazırlayıp tepside de mayalandırabileceğimizi söylediler.. yalnız benim gibi ilk kez yapıyorsanız oldukça kabarabiliyor hamur..buna dikkat edin.. tepside mayalandıracaksanız birbirlerine yapışmamaları için biraz aralıklı dizmekte fayda var.)

Hamuru beklerken kaşar ve salamları ( veya sosis ) dilimliyoruz.. (ben kaşarı rendeledim Emin kaşar yemiyor bilirse..rendelendiğinde anlamıyor ) 
Ve pekmezi suya karıştırıp bekletiyoruz.. ( bu işlem için kase değilde yemek tabağı kullanırsanız mesela daha kullanışlı olur.. )

Hamurumuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp açabildiğimiz kadar açıyoruz.. hazırladığımız kaşar ve salam karışımını içine ekleyip hamuru kapatıyoruz.. üst kısmını pekmezli suya ve susama batırıp yağlanmış tepsiye sizip fırına veriyoruz..
dakika ve derece olayına girmiyorum fırından fırına değişiyor ben 200 derecede pişirdim ama dakikaya dikkat etmedim.. üzeri kızarınca alabilirsiniz..

Afiyet Olsun.. 

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım :

İletişim : catikatiilkay@gmail.com

6 yorum:

  1. ilkay abla ılık su ne kadar ?

    YanıtlaSil
  2. ellerinize saglik abla hemen deneyecegim bende ogullarima :)

    YanıtlaSil
  3. nefisss, demek pekmeze bulandığı için böyle iyi kızarmış, bu arada bence poğaçalar şekilsiz değil. Hata önceki postta yazıyı okumadan pastane poğaçasına benzetmiştim. Ellerinize sağlık kısa sürede denemeliyim sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bende gül pogaca tarifi var sana mail atayim onu da dene, esim pastaneden aldim sanmisti ve col basit.. bu arada saat gece 2 ye geliyo gece gece cati katidayim ;)

    YanıtlaSil
  5. ben de mayalı poğaça mağduruyum,hiç beceremiyorum ama gece gece mutfağa sokacak bu tarif beni:))

    YanıtlaSil
  6. Güzel görünüyor & Ellerinize sağlık!

    Not: Bunu denemeliyim :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..SEVGİLERİMLE :)
Firmanız ve ürünlerinizin Çatı Katı Blog'da yer almasını istiyorsanız İLETİŞİM : catikatiilkay@gmail.com

Alexa