4 Kasım 2013 Pazartesi

Tarif : Käse Kuchen / Peynir Pastası

Leyla sayesinde Käse kuchen yaptığımdan ve bu tada bayıldığımdan bahsetmiştim.. Sevgili Leyla'dan tarifini paylaşmak için izin aldım :) 

Merak edenler için hemen aşağıda..


Malzemeler :
Hamuru :
100 gr. Rama ( ben göz kararı Teremyağ kullandım )
2 yumurta sarısı
50 gr. şeker ( 2 çorba kaşığı kullandım )
1 pk. kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kreması :
750 gr Quark 
( bu Almanya'dan gelen bir ürün.. Leyla getirmişti bana..birbirlerinin aynısı ürünler değiller aynı tadı vermiyormuş ama Quark yerine kullanılabilecek şey labne peyniriymiş.. bir sonraki yapışımda labne ile deneyeceğim bende )
2 yumurta sarısı
1 pk. vanilyalı puding
1 çay bardağı süt
150 gr. şeker (6 çorba kaşığı kullandım )
1 yumurta ( yukarıdaki 2 yumurta sarısından hariç , sarısı - beyazı ayrılmadan bütün olarak )
1 çay bardağı sıvı yağ
Bir kaç damla limon

Hazırlanışı : 
Hamur için tüm malzemeleri birbirine karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.. (herhangi bir sıralama takip etmedim hepsini direk birbirine karıştırıp yoğurdum )
Hazırladığımız hamuru yağlanmış tepsiye (ben yuvarlak borcam kullandım ) elimizle yayıp kenar kısımlarını tepsinin kenarları boyunca yükseltiyoruz.. fotoğrafta göründüğü gibi.. yani tepsinin şeklini almasını sağlıyoruz hamurun bir nevi.. kaseymiş gibi oluyor.. içine kremasını dökeceğiz..

Kremayı yine herhangi bir sıralama takip etmeden tüm malzemeleri birbirine karıştırarak elde ediyoruz.. kek karışımı kıvamında bir şey oluyor.. direk hamurun üzerine döküp , 180-200 derecede 45/60 dk. pişiriyoruz..

Dakikalar fırına göre değişiyor sanırım ben çok daha az süre pişirdiğim halde kenarları hafiften yandı.. dakikanızı kendiniz belirlemeniz daha sağlıklı olur.. hamur kızarıp krema koyulaşınca fırından alabilirsiniz..

Kremayı ilk döktüğümde durumu, bana fazla sıvı oldu herhalde beceremedim Leyla'nınkine benzemeyecek diye düşündürdü.. kesemeyeceğimi , kaşıkla yiyebileceğimizi falan sandım ama kendini toparladı normalmiş sanırım bu durum :) gayet güzel dilimler halinde kesildi.. 


Afiyet olsun...


13 yorum:

  1. oooh afiyet olsunnn.. ablamın telefonda bana yarımsaat anlatmaya çalıştığı şey bu olsa gerek :) sezin müthiş birşey, kesinlikle yapmalıyım diye ballandıra ballandıra anlatıp sonu hüsranla için için yanarak biten bir kek deneyimi olsa da :) bir gün ablam için sayenizde sürpriz yapabileceğim bir tarif :)
    bu arada benim de minnak bir blogum var.. özendim ben de yaptım :) beklerim...
    Sevgiler..haaa bir de unutuyordum az kalsın Hicri yılımızı kutlarım, hayırlara, güzelliklere vesile olsun inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim afiyet olsun şimdiden size :) seninde Hicri yeni yılın kutlu , blogun hayırlı olsun tatlım..
      sevgiler..

      Sil
  2. Bunu Rusya'da tatarlar süt kesiği (ekşimik tuzsuz olacak lorda deniyor galiba ama mutlaka tuzsuz olmalı) ile yapıyorlar. bende çok seviyorum. ismi de tvoruk belüşü. çocuklarım üzerindeki sarı bölümü yer hamurunu bana bırakırlardı küçükken. :)) ellerine sağlık. bloğumda tarifi vardı. bir de labne ile demek lazım bakalım nasıl oluyor. doktorlar ekşimikte bol kalsiyum olduğu için çocuklara devamlı yedirmemizi söylerlerdi. bu belüş tam çocuklara bol kalsiyum sağlayan bir kaynak! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir yorumla bir sürü şey öğrendim teşekkürler :)

      sevgiler..

      Sil
  3. Bayiliyorum bu cati kati sahibesin yaraticiligina. Pastaya zaten ogrenciligimden beri asigim ama dondurma jelibonlar Allah im nerden gelmis aklina. Seni sanki ailemden biri gibi takip ediyorum. Yaptiklarinla hep gulumsetiyorsun amacin buysa basardin :p ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy estağfurullah utanırım :) çok çok teşekkür ederim.. bu kadarını hayal bile etmiyordum inan :)

      Sil
    2. :) utanman icin soylemedim cnm benim ama arada oluyo üzülüyorsun goruyorum oyle durumlarda gülümsettigin yuzleri dusun ;) kek nefis olduuu =)

      Sil
    3. iyi ki varsınız :) çok sevindim güzel olmasına :)

      Sil
  4. harikaa hemen denedim o numara oldu :) teşekkürler çatı katıı..

    YanıtlaSil
  5. kremasını yaparken vanilyalı pudingi yapıp mı diğer krema malzemeleriyle karıştırıyoruz yoksa toz halde mi? Haftasonu yapmayı düşünüyorumda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok ekstra hiç bir işlem yapmıyoruz malzemelerde.. hoop birbirine karıştırıyoruz hemen :)

      Sil

GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..SEVGİLERİMLE :)
Firmanız ve ürünlerinizin Çatı Katı Blog'da yer almasını istiyorsanız İLETİŞİM : catikatiilkay@gmail.com

Mause

Mause

Amung

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

STAT COUNTER IP PROGRAMI

Alexa

pint it