10 Haziran 2014 Salı

TARİF : PARFE ( Krem Şantili Pasta )


Yaz aylarında çook işinize yarayacak pratik, pıt pıt yapılıp hoop buzluğa atılan bir tatlı , pasta , parfe , krem şantili pasta ,dondurma ihihihi ne isim verirseniz , çok amaçlı yiyecek diyip sonlandırayım bitmek bilmeyen cümlemi.. 
Tarife geçersek , 

Malzemeler :
1 paket krem şanti
Biskrem bisküvi
Fındıklı bisküvi
Halley
Süt
Dövülmüş ceviz, fındık
Çikolata Sos

Hazırlanışı : Krem şantiyi bir bardak sütle çırpıp hazırlıyoruz.. bir süre buzdolabında bekleterek iyice kıvamını almasını bekliyoruz.. daha sonra dolaptan çıkardığımız krem şantinin içine halley , fındıklı bisküvi , biskrem bisküviyi ( tercihinize kalmış başka bisküvilerde kullanabilirsiniz bunların yerine ) elimizle ufalıyoruz.. dövülmüş ceviz veya fındık içini de ekledikten sonra bi güzel karıştırıyoruz.. 
Silikon kek kalıbına yayıp üzerine kaşıkla bastırarak kalıbı tam doldurmasını , şeklini almasını sağlıyoruz.. ben Tupperware kalıp kullandım.. eğer silikon veya tupper dışı bir kalıp kullanacaksanız yapışmaması için içine stretch film yayıp karışımı üzerine dökmelisiniz.. benim önceden borcam bir kek kalıbım vardı kırıldı sonra.. o zaman böyle yapıyordum.. 
karışımı kalıba döktükten sonra buzluğa koyuyoruz.. ben genelde 1 gece bekletiyorum.. donana kadar beklemesi kafi vaktiniz yoksa.. buzluktan çıkardığımız parfemizi ters çevirip kalıptan çıkararak servis tabağına alıyoruz..üzerini çikolata sosu ve ceviz ile süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.. 

Çikolata sosunuz yoksa cezvede kakaoyu sütle karıştırıp sos haline getirerek , veya çokokremi yine sütle karıştırıp üzerine dökebilirsiniz.. Leyla böyle yaptı bize geldiğinde :) Yasin çikolata sosu almayı unutmuştu :) direk ocaktan alıp dökmeyin parfenin üzerine eritebilirsiniz.. biraz soğusun :) 

Afiyet Olsun.. 

Diğer tüm tariflerime burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz :) 

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım :

9 yorum:

  1. wowww çok hoşşşş, yutkundum... :))

    YanıtlaSil
  2. İlk fırsatta mutlaka deneyeceğim çok leziz görünüyor bir dondurma canavarı olarak içim gitti bile resme...elinize sağlık afiyet olsun.yine harika bir tarif Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.Sizi çok severek takip ediyorum.En eski ve sessiz takipçinizimdir herhalde(nişan merasiminizin olduğu zamanlardan beri, sanırım hardal sarısı bir nişan elbisesi giymiştiniz :)Bu tarifinizide en kısa zamanda deneneyeceğim inşallah. Rabbim aile saadetinizi hiç bozmasın nazarlardan esigesin.İyi geceler:))

    YanıtlaSil
  4. Ağzımın suyu aktı desem:)ellerinize sağlık.çok pratik ama bir o kadar lezzetl igözüküyor.

    YanıtlaSil
  5. bende parfe diyince içinde çiğ yumurta var sanıp korkmuştum olmadığını görünce sevindim inşallah nasipse bende denemekisterim çok kolay lezzetli bir tarif olmuş ellerinize sağlık kalbi guzel insan :)

    YanıtlaSil
  6. bende bunun vişnelisini yapıyorum o da çok lezzetli oluyor :)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. ben de bu pastayı sadece halleyle yapıyodum ama sen maşallah bisküvi halley bi sürü şey doldurmuşsun ve bune sadece parfe diyerek haksızlık etmişsin ilkay ablacım :) bu baya enerji bombası olmuş :) sonra da rana yerinde durmuyo diyosun,şimdi rananın ne suçu var :) bu arada bu pastayı bir de negrolu yapıyolarmış,olmadı ben senin tarifine ek olarak içine negro da katarım :) haa bir de senin şu terası gördükçe yazın geldiğine ikna oluyorum :) sevgiler ablacım..

    YanıtlaSil
  8. Ben sadece halley ile yapmıştım hakikaten yemesi hafif ve güzel oluyor. Bu şekilde hiç denememiştim, inşallah bir misafirime yapar denerim. Senin yaptığın Parfe Rüyası olmuş :) . Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel gözüküyor canım çekti.. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..SEVGİLERİMLE :)
Firmanız ve ürünlerinizin Çatı Katı Blog'da yer almasını istiyorsanız İLETİŞİM : catikatiilkay@gmail.com

Alexa