12 Aralık 2015 Cumartesi

5 SOFRA, 1 TARİF ( Kaşarlı/Pileli Börek) POST 11 :)

Hayat git gide yoğunlaştı, postlar artık çocuklar babaannesinde kaldıkları zamanlarda hazırlanır oldu..
Nerde o her gün post yazabildiğim günler :)

Instagram'da daha çok paylaşım yapıyorum.. Hala gelmediyseniz beklerim


Serzenişimi yaptığıma göre taslaklarda epeydir bekleşen postun yayınına geçelim.. 

Ne , nereden yazacağım yine.. Aramıza yeni katılan okuyucular için..

En altta da sürekli yaptığım artık vazgeçilmezimiz olmuş çok güzel olan kaşarlı, pileli börek tarifim var.. Mutlaka deneyin tavsiyemdir..

Keyifli Seyirler !

******

Okulların açıldığı ilk gün kahvaltımızdı bu..


Masa, Bank, Çiçeklik, Perdeler : İkea


Pembe, mavi tabaklar : Kipa


***

Servisler, Pembe Tabaklar, Metal Saksı : İkea


Peçete : Yurtdışından.. 


***

Dantel Masa Örtüsü : English Home


Kalp Kaseler : Biçen Market

Perde : Bauhaus


***

Sandalye Minder : İkea

Şemsiye : Bauhaus

Dantel Masa Örtüsü : English Home


Servisler : PartyPaper

Peçete : Yurtdışından..

Pembe Tabaklar : İkea



***

Desenli Bardak : Lav Serisi

Dantel Örtü : Aslında şal :) Modarana'da ( https://www.facebook.com/catikatimodarana ) farklı renkleri mevcut.. 


Ve Pileli Börek Tarifi 



Bu börek benim çok sık yaptığım ve çok beğenilen bir tarif. Her yiyen bir sonraki gelmesinde o börekten yapsana diyor. Televizyonda Oktay Usta'dan öğrenmiştim.. Çok kolay hazırlanıyor 10-15 dakikada pişiyor. Yani habersiz bir misafiriniz geldiğinde çay demleyene kadar böreği yetiştirebilirsiniz.
Hatta Oktay Usta dakika tutmuştu böreği hazırlarken 3 dakikada hazırlanacak diye :) hakikaten 3 dakikada hazırladı :)

Malzemeler
3 adet yufka
2 adet yumurta
200-250 gr kadar kaşar peyniri
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı süt
1 şişe soda

Hazırlanışı : Yağı, yumurtaları, sütü ve sodayı bir kapta karıştırıyoruz. Yufkaları pileli şekilde borcama seriyoruz. Yani yufkayı buruşturup buruşturup koyuyoruz.. Kaşarı rendeleyip yufkaların üzerine, aralarına serpiştiriyoruz. Sosu kepçeyle yufkaların üzerinde gezdirip eşit şekilde dağıtıyoruz. Sosu iyice çekmesi için buzdolabında 10 dakika bekletip fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.işte bu kadar :)
Dikdörtgen bir borcama 3 adet yufka sığıyor.. Borcam ya da tepsi büyüklüğüne göre yufka sayısını çoğaltabilirsiniz..

Afiyet Olsun..


Takip edebileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım :

İletişim : catikatiilkay@gmail.com

*Firmanız ve ürünlerinizin Çatı Katı Blog sosyal medya hesaplarında yer almasını istiyorsanız yukarıdaki mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM..SEVGİLERİMLE :)
Firmanız ve ürünlerinizin Çatı Katı Blog'da yer almasını istiyorsanız İLETİŞİM : catikatiilkay@gmail.com

Mause

Mause

Amung

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

STAT COUNTER IP PROGRAMI

Alexa

pint it